Cadeaulint in vele soorten en maten

Wanneer u een geschenk maakt mag een mooi lint of een mooie strik uiteraard niet ontbreken. Een lint zorgt er voor dat een cadeau er extra feestelijk en luxe uit ziet.

Er zijn vele soorten linten te verkrijgen en die linten zijn ook weer in verschillende breedtes en kleuren te verkrijgen. Voor iemand die hier niet dagelijks mee bezig is kan dit erg overweldigend zijn. Wij zetten voor u de meest verkochte uni kleurige basislinten op een rijtje.

Cadeaulinten overzicht

Satijnlint:

Satijnlint is licht glanzend lint gemaakt van polyester garen. Satijnlint is verkrijgbaar in single en double face lint, beide leverbaar in vele mooie kleuren. Single face satijnlint is een lint dat een enkelzijdige glans heeft. Dit lint wordt veelal gebruikt als openingslint of rouwlint. Het single face satijnlint is beschikbaar in de breedtes 70mm, 100mm en 150mm.
Double face satijnlint heeft een glans aan beide zijden van het lint. Dit lint wordt gebruikt voor het decoreren van geschenken, bloemstukken en voor het maken van mooie strikken. Het double face satijnlint is beschikbaar in de breedtes 3 mm, 6 mm, 10 mm, 15 mm, 25 mm en 38 mm.

Rib satijnlint gigi:

Rib satijnlint is een polyesterlint met ribstructuur. De zijdes van het lint zijn met hitte gesneden waardoor deze niet rafelt bij het verwerken van het lint. Rib satijnlint heeft door de ribbels een robuuste, maar ook luxe uitstraling. Het rib satijnlint gigi is verkrijgbaar in de breedte 15 mm en 25 mm. Andere breedtes(10 mm, 40 mm en 70 mm) zijn op aanvraag mogelijk.

Organza lint:

Organza lint is een semi-transparant lint gemaakt van glanzende polyester garen. Het organza lint is verkrijgbaar in 3 varianten. Het standaard organza lint: dit lint heeft een geweven rand en is zeer geschikt als basislint. Het standaard organza lint is verkrijgbaar in vele kleuren en in de breedtes 3 mm, 7 mm, 10 mm, 15 mm, 25 mm, 38 mm en ook als tafelloper van 28 cm. Organza lint met draad: zoals de naam al zegt zit er een dun ijzerdraadje verwerkt in de rand, hierdoor kan het lint in de gewenste stand gebogen worden en is deze zeer geschikt voor het maken van volle strikken. Het is verkrijgbaar in meerdere kleuren en in de breedte 25 mm. Organza satin edge: het lint is afgewerkt met een satijnen rand aan beide zijden. Dit is een mooie combinatie tussen het satijnlint en het organza lint en heeft een luxe uitstraling. Het organza satin edge lint is leverbaar in de breedtes 10 mm, 25 mm en 38 mm.

Velvet lint:

Velvet is in de volksmond ook wel bekend als fluweel. Het velvet lint is een enkelzijdig lint wat betekend dat ze voorzijde het zachte velvet heeft en de achterzijde glad is. Velvet lint is een mooi lint met een luxe uitstraling. Het lint wordt gebruikt voor het decoreren van geschenken, maar ook bijvoorbeeld als decoratie in etalages. Het lint is verkrijgbaar in de breedtes 25 mm, 40 mm en 70 mm. Er zijn tevens tafellopers verkrijgbaar van hetzelfde velvet materiaal.

Honeycomb lint:

Honeycomb lint is een basis lint met een opengewerkte structuur. Door deze gaasstructuur heeft het lint een speelse uitstraling. Het honeycomb lint wordt veel gebruikt door bloemisten bij het maken van boeketten, maar het is uiteraard ook voor andere doeleinden geschikt. Zo is het lint zeer geschikt voor het maken van mooie volle strikken op geschenken of voor het dichtmaken van geschenkzakken. Het honeycomb lint is leverbaar in de breedte 25 mm, 38 mm, 50 mm en ook als tafelloper van 28 cm.

Krullint:

Krullint is het meest bekende en gebruikte lint bij het decoreren van geschenken. Krullint is gemakkelijk te verwerken en is daarbij erg voordelig. Het lint laat zich gemakkelijk omkrullen met een schaar of mes en eventueel in dunne reepjes splijten met een speciale lintsplijter. Het uni krullint is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren en in de breedte 5 mm en 10 mm. Voor de luxere uitstraling kunt u kiezen voor een metallic of glitter krullint.

Lint laten bedrukken:

Wilt u een persoonlijke uitstraling geven aan uw geschenken of decoraties? Dan kunt u er voor kiezen om lint te laten bedrukken met uw logo of eigen tekst.
Standaard bedrukken wij double face satijnlint. U kunt hierbij kiezen uit de lintbreedtes 10 mm, 15 mm, 20 mm, 25 mm, 30 mm, 40 mm, 50 mm en 100 mm. We hebben 25 standaard lint kleuren, deze kunt u terug vinden op onze site. De drukkleur kan in elke gewenste PMS kleur. Waar u rekening mee moet houden is dat een witte bedrukking op een gekleurd lint nooit spierwit is en kleur op kleur (rode bedrukking op rood lint) moeilijk te zien is. Voor een passend advies en een digitale proefdruk kunt u ons uw bestand (eps, .pdf, .ai) mailen.

Hulp nodig bij uw keuze?

Weet u niet welke lintsoort, welke kleur, breedte of lengte u nodig heeft? Onze medewerkers staan klaar om u te adviseren en te helpen met het maken van de juiste keuze.Taal