02-08-2022

Een geschenk maken met diamantzakken

Wat zijn diamantzakken?

Diamantzakken zijn zakken gemaakt van transparante folie (40 micron polypropyleen). De zakken zijn voorzien van een dubbele zijvouwen waardoor deze zich uitvouwen als een diamant.

De ronde bodemkarton zorgt voor de stevigheid van de zak. U kunt de gouden of de zilveren zijde gebruiken. Deze dubbelzijdige rondellen worden standaard meegeleverd wanneer u de diamantzakken besteld.

Diamantzakken voor de mooiste geschenkpakketten!

Waar gebruik ik diamantzakken voor?

Diamantzakken worden gebruikt als geschenkverpakking voor cadeaus die zichtbaar mogen blijven. U kunt hierbij denken aan wijn- of bierflessen, geschenkmanden, cosmeticaproducten, en kleinere bloemstukken en/of planten.

U kunt uw geschenken eenvoudig op een luxe manier presenteren door ze te verpakken met een diamantzak. De diamantzakken zijn voedselveilig. Hierdoor kunt u etenswaren verpakken zonder dat deze aangetast worden.

Hoe maak ik een geschenkpakket met diamantzakken?

Wat heeft u nodig: diamantzakken, bodemkarton, opvulmateriaal (bijvoorbeeld raffia), lint of touw, cadeaukaartje of gelukshanger, schaar.

  1. Diamantzak helemaal openvouwen.
  2. De diamantzakken worden plat geleverd en kunt u eenvoudig vanaf de bovenzijde openvouwen. Vouw de diamantzak eerst helemaal uit. Dit maakt het makkelijker om het bodemkarton erin te schuiven.

  3. Bodemkarton in de diamantzak schuiven
  4. Duw het bodemkarton tot helemaal onderaan de zak. Zorg dat het bodemkarton helemaal plat op de bodem ligt. U kunt kiezen uit de gouden of zilveren zijde. De bodem kunt u netjes plat duwen als het bodemkarton in de zak zit.

  5. Vul de diamantzak op met een opvulmateriaal
  6. Vul de bodem van de diamantzak op met een opvulmateriaal zoals raffia of Sizzlepak. Het bodemkarton mag nog iets zichtbaar blijven.

    DWij adviseren het opvulmateriaal vooraf in de zak te doen. Als u achteraf het vulmateriaal erin doet is dit moeilijker op de juiste plek te krijgen. U kunt het vulmateriaal namelijk makkelijk aan de kant schuiven bij het plaatsen van de artikelen.

  7. Plaats de artikelen in de diamantzak
  8. Plaats het artikel in het midden van de zak. Heeft u meerdere artikelen? Plaats het hoogste artikelen aan de achterkant en plaats de kleinere artikelen ervoor. Werk dus in lagen van voor naar achteren voor het mooiste resultaat.

  9. Versier met een mooi lint of touw
  10. U kunt de diamantzakken eenvoudig dichtknopen met een mooi cadeaulint of een leuk touw voor een natuurlijke uitstraling. Knip het lint of touw op de juiste lengte en bindt de zak dicht met een mooie knoop. 

    Maak een cadeaukaartje of gelukshanger vast aan het lint/touw. Hierop kunt u eventueel de naam van de ontvanger schrijven.

Hieronder een afbeelding hoe stap voor stap een mooi geschenkpakket met diamantzakken te maken is.

Een geschenk maken met diamantzakken - Stap voor stap!

Verschillende afmetingen

In ons assortiment hebben wij 4 verschillende maten diamantzakken. De kleinste maat heeft een diameter van 11,5 cm en is 40 cm hoog. Daarna komt de maat met een diameter van 16 cm en een hoogte van 50 cm.

De twee grootste maten hebben een diameter van 20 cm en een hoogte van 60 cm of 71 cm. Houdt u bij het kiezen van de juiste maat er rekening mee dat door het sluiten van de diamantzak de hoogte verminderd.

Alle maten diamantzakken worden standaard geleverd met de bijpassende bodemkarton en zijn verpakt per 50 stuks. Bij een afname vanaf 5 verpakkingen (250 zakken) ontvangt u een staffelkorting van 10%. Bij een afname vanaf 20 verpakkingen (1000 zakken) ontvangt u een staffelkorting van 15%.

Bestel nu diamantzakken!