19-06-2023

DIY - Zomerse linten windgong maken 🌞

Met vrolijk gekleurde linten en een ijzeren of houten ring maakt u zelf eenvoudig een mooie windgong. Leuk voor aan de schutting, onder een pergola, aan een parasol of aan een tak van een boom. Feestelijke en zomerse tuindecoratie voor tijdens zomerfeesten of bruiloften!

In het voorbeeld op de foto hebben is gebruik gemaakt van een gouden metalen ring met een diameter van 20 cm. Wij hebben de volgende linten gebruikt: satijnlintorganza lint, rib satijnlint en cadeaulint lurex flare in de breedtes van 10 mm tot 38 mm.

Hierbij is gekozen voor een combinatie van vrolijke en warme kleuren: paars, turquoise, limegroen, geel, oranje, magenta en goud.

DIY - Linten Windgong maken

Hoe maak ik een linten windgong?

Benodigdheden: verschillende linten, schaar, metalen of houten ring en dun touw of visdraad

  1. Verzamel linten in verschillende kleuren, patronen en lengtes. U kunt linten gebruiken van verschillende materialen, zoals zijde, organza of satijn, om een interessante mix van texturen te creëren.

    Kies voor kleuren die passen bij de sfeer en uitstraling van de feestelijke gelegenheid en uw tuin. Felle en levendige kleuren stralen vrolijkheid en energie uit, terwijl zachte pasteltinten zorgen voor een rustige sfeer.

  2. Knip de linten in verschillende lengtes, variërend van ongeveer 75 cm tot 100 cm. De lengte van de linten bepaalt hoe hoog ze zullen hangen en hoeveel ze zullen bewegen in de wind.

  3. Neem de houten of metalen ring en bepaal waar u de linten wilt bevestigen. U kunt ervoor kiezen om de linten rondom de hele ring te plaatsen of slechts op een deel ervan, afhankelijk van uw voorkeur.

  4. Neem een 3 stukken touw of vislijn en bevestig deze aan de ring. Dit wordt de ophanging van de windgong. De lengte van het touw is afhankelijk van hoe hoog u de windgong wilt hangen.

  5. Knoop de linten aan de ring. Begin met de langste linten en eindig met de kortere linten. U kunt afwisselen tussen kleuren en lengtes om een speels effect te creëren.

  6. Zorg ervoor dat de linten op gelijke afstand van elkaar hangen voor een evenwichtige uitstraling.

  7. Hang uw zelfgemaakte linten windgong op een plek waar deze de wind kan vangen. Bijvoorbeeld aan een tak van een boom, een pergola of een veranda.

Tip: wilt u dat de windgong ook geluid maakt? Bevestig dan kleine belletjes of stukjes sierglas aan de uiteinden van de linten.

Veel plezier met het maken van uw eigen DIY linten windgong en geniet van de vrolijke sfeer die het toevoegt aan uw buitenruimte!