24-08-2023

Handleiding - Eenvoudig Strikken maken van Satijnlint

Vaak krijgen wij de vraag: Hoe moet ik nu een strik maken van satijnlint? Vandaar dat wij in onze blog een stap voor stap uitleg voor u hebben geschreven zodat ook u mooie satijnen strikken kunt maken. Lees snel verder in onze blog.

Strikken maken met satijnlint

Stapsgewijze Handleiding: Zelf Strikken Maken met Satijnlint

Met ons satijnlint kunt u moeiteloos mooie strikken maken die uw geschenken een luxueuze uitstraling geven. Volg deze stappen om perfecte strikken te maken:

  1. Knip het lint af op de juiste lengte
  2. De grootte van het cadeau bepaalt de benodigde lengte van het satijnlint. Neem de breedte, lengte en hoogte van het cadeautje en tel deze bij elkaar op. Voor de lussen kiest u een grootte welke u mooi vindt. Bij een strik over de volle breedte moet u deze lengte ongeveer keer 3 doen. Tel de twee getallen bij elkaar op en u weet hoeveel lint u nodig heeft

  3. Doe het satijnlint om het cadeautje
  4. Als het lint op de juiste lengte heeft afgeknipt doet u dit om het cadeautje. Maak een lus met het lint en houd het overlappende deel stevig vast tussen uw duim en wijsvinger. Herhaal deze handeling aan de andere zijde, zodat beide lussen gelijk van grootte zijn.

  5. Kruis de lussen over elkaar heen
  6. Kruis de lussen over elkaar heen en trek ze strak aan om het begin van de strik te vormen. Indien u een dubbele strik wilt maken kunt u deze stap nogmaals doen. U dient bij het knippen dan wel rekening te houden met extra lint.

  7. Maak een knoop en modelleer de strik
  8. Trek voorzichtig aan de lussen om de strik strakker aan zodat er een knoop ontstaat. U kunt de strik modelleren door de lussen verder uit te trekken of terug te trekken. Zorg dat de strik goed strak zit zodat deze goed blijft zitten.

  9. Knip de strik schuin af
  10. Om rafelen te voorkomen en voor een nette afwerking, knipt u de uiteinden van het lint schuin af. Als u het lint dubbelvouwt en dan schuin afknipt naar de strik toe krijgt u een mooie v-vorm aan het uiteinde van het satijnlint.

Dankzij deze eenvoudige techniek kunt u in een handomdraai prachtige decoratieve strikken maken die uw geschenken een professionele uitstraling geven.

Kies het mooiste Satijnlint voor uw Strikken

In onze uitgebreide collectie vindt u diverse soorten satijnlint in verschillende kleuren en breedtes. Of u nu op zoek bent naar een ingetogen accentkleur of een opvallende blikvanger, wij hebben het geschikte satijnlint voor uw cadeautjes. Het satijnlint is van zeer goede kwaliteit en makkelijk in gebruik, zodat u met gemak de perfecte strik kunt maken voor elke gelegenheid.

U kunt het satijnlint kopen in onze webshop. Dit is uit voorraad leverbaar en dus snel in huis. Met meer dan 35 kleuren en 10 breedtes zijn wij de absolute specialist voor satijnlint op rol.