23-02-2024

Inpakpapier must haves - Trends in 2024

Ook in 2024 is inpakpapier de basis van een mooie cadeauverpakking voor veel bedrijven. Inpakpapier is onmisbaar als het gaat om het mooi inpakken van cadeautjes. In deze blog brengen wij u op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van inpakpapier zodat u op een mooie en luxueuze wijze kunt inpakken.

Duurzaam inpakpapier in 2024

Verduurzamen wordt ook bij verpakkingsmaterialen steeds belangrijker. Ook de productie van inpakpapier is bezig met een inhaalslag voor wat betreft duurzaamheid. Het inpakpapier dat tegenwoordig wordt geproduceerd, is allemaal FSC gecertificeerd. Het hout dat wordt gebruikt voor het maken van het papier is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Het keurmerk stelt strenge eisen aan sociaal en duurzaam bosbeheer.

Naast het FSC keurmerk voor het papier zien wij steeds meer alternatieve soorten inpakpapier op de markt komen. Denk hierbij een papier dat deels gemaakt is van bietenpulp of waar een bepaalde snelgroeiende grassoort aan toegevoegd is. Door de toepassing van alternatieve vezels in het papier kan de ecologische voetprint met 50% gereduceerd worden ten opzichte van houtpulp uit nieuwe houtvezels.

Het nadeel van deze alternatieve papiersoorten is de productie van dit papier kostbaar is en daardoor de rollen inpakpapier een stuk duurder zijn dan het normale FSC geproduceerde papier. Voor bedrijven die hun ecologische voetprint willen verminderen is het bieten- of graspapier zeker een geschikt alternatief.

Inpakpapier bedrukt met uw eigen design of logo

Hoe kunt u zich onderscheiden van uw concurrent en uw merk versterken? Dit kan eenvoudig met gepersonaliseerd inpakpapier. Waar in het verleden ontzettend grote afnames nodig waren om bedrukt inpakpapier te laten maken. Zien wij nu een trend dat ook steeds meer kleine aantallen gepersonaliseerd inpakpapier mogelijk zijn.

Het gepersonaliseerd inpakpapier wordt niet alleen gezien als een praktisch aspect van de cadeauverpakking, maar ook als strategisch marketing instrument voor om de zakelijke relatie te versterken en de bedrijfsidentiteit te onderscheiden in de wereld van geschenken.

Botanische prints en zachte kleuren

Wij zien steeds meer botanisch designs en zachte kleuren terugkomen in de trends inpakpapier in 2024. Denk hierbij aan delicaat getekende bloemenpatronen en afbeeldingen van exotische plantensoorten. Deze prints zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar brengen ook een gevoel van frisheid en levendigheid met zich mee.

Wat deze trend extra bijzonder maakt, is het gebruik van zachte kleuren die perfect samengaan met de botanische prints. Denk aan pasteltinten zoals mintgroen, zachtroze, hemelsblauw en lichtgeel. Deze kleuren geven het inpakpapier een subtiele charme en een tijdloze uitstraling, waardoor het geschikt is voor verschillende gelegenheden, van verjaardagen tot jubilea.

Botanische designs - Trend inpakpapier 2024

Simpel, eenvoudig maar toch chique inpakpapier

Deze stijl legt de nadruk op minimalisme en strakke ontwerpen, waardoor een tijdloze en verfijnde uitstraling ontstaat die geschikt is voor elke gelegenheid. Eenvoud en strak kenmerkt deze trend in 2024.

Het inpakpapier in deze trend kenmerkt zich door heldere lijnen, subtiele texturen en een minimalistisch kleurenpalet. Denk aan effen tinten zoals wit, grijs en pastelkleuren die rust en elegantie uitstralen. Het gebruik van weinig, maar zorgvuldig gekozen decoratieve elementen zorgt voor een chique en eigentijdse uitstraling. Denk hierbij aan een mooie simpele strik dit u op het ingepakte cadeautje bevestigd.

Bij deze trend is less=more echt van toepassing. Door slim in te pakken met weinig overdadige kadodecoratie creëert u een geschenk met een hoge attentiewaarde. Deze trend is zeer geschikt voor winkels die design artikelen verkopen met een strak design. Het voordeel van deze trend is dat u met relatief weinig verpakkingsmaterialen een mooi cadeau kunt presenteren.

De trendkleuren inpakpapier van 2024

  • Zachte kleuren en pasteltinten: In 2024 zijn de zachte kleuren en pasteltinten weer helemaal terug van weggeweest. Denk hierbij aan zacht roze, mintgroen, lila of zijdezacht blauw tinten. Deze kleuren stralen een rust en kalmte uit en zorgen voor een ingetogen elegantie.
  • Hoogglans wit: Een kleur die wij eigenlijk al jaren goed verkopen is het hoogglans wit cadeaupapier. Het hoogglans witte papier heeft een hoogwaardige glanzende afwerking en is daardoor uitermate geschikt voor het inpakken op een tijdloze en luxueuze manier. De reflecterende eigenschappen van de hoogglans afwerking zorgen voor een schitterend effect, waardoor uw geschenken opvallen met een subtiele maar krachtige glans.
  • Natuurlijke en aardse tinten: Met het oog op duurzaamheid zijn de natuurlijke kleuren niet meer weg te denken als het gaat om inpakpapier. Een voorbeeld is het kraft bruine inpakpapier. Met zijn eenvoudige en natuurlijke uitstraling geeft deze kleur een authentieke aan uw ingepakte cadeautjes. Naast de bruine kleur doen de kleuren crème en taupe het ook goed in 2024. Deze kleuren kunnen eenvoudig gecombineerd worden met de kraft bruine kleur voor een warme en rustieke uitstraling.